Un numar in crestere de companii medii si mari integreaza obiectivele lor de business intr-o strategie "verde" indreptata spre mediul natural, care insa ia in considerare si fiecare dimensiune a modului in care functioneaza o afacere in mediul social, cultural, si economic.

Procesul de sustenabilitate corporativa devine un subiect tot mai important pentru companiile din intreaga lume, arata rezultatele ultimului raport Ernst & Young (Corporate Responsibility Report).

Studiul identifica principalele sase tendinte care vor defini sustenabilitatea corporativa in perioada imediat urmatoare:

1. Deficitul anumitor resurse naturale care isi va face din ce in ce mai simtit efectul asupra obiectivelor de business in urmatorii 3-5 ani.
2. Cresterea interesului pentru monitorizarea gazelor cu efect de sera si pentru eforturile de reducere a acestora, precum si pentru utilizarea eficienta si cumpatata a apei.
3. Cresterea interesului manifestat de actionari si investitori cu privire la sustenabilitatea corporativa.
4. Implicarea tot mai accentuata a CFO-ului in procesul de sustenabilitate.
5. Cresterea importantei rolului jucat de angajati in procesul de sustenabilitate corporativa.
6. Cresterea interesului clientilor, a ONG-urilor, a grupurilor de investitori, a analistilor si a organizatiilor media pentru sondajele si chestionarele referitoare la sustenabilitatea companiilor.

Studiul abordeaza si dificultatile cu care se confrunta companiile in procesul orientare spre sustenabilitate. Astfel, derularea unor programe de sustenabilitate poate fi limitata de sisteme interne care nu permit masurarea eficienta, monitorizarea si, implicit, optimizarea impactului lor.

Pentru a derula programe de sustenabilitate coerente, se impune asumarea unei responsabilitati crescute de catre directorii executivi, dar si de metode mai sofisticate de raportare si de asigurare in domeniul sustenabilitatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.