Politia britanica ce ancheteaza cazul interceptarilor practicate de News of the World l-a arestat din nou miercuri pe fostul reporter-sef al tabloidului inchis, Neville Thurlbeck, suspectat de intimidarea unui martor.

Barbatul, in varsta de 51 de ani, a fost arestat dupa ce a fost convocat la un comisariat din centrul Londrei. El este suspectat "de intimidarea unui martor si ca a incurajat sau a ajutat la comiterea unui delict", a declarat Scotland Yard, conform MEDIAFAX.

Suspectul fusese deja arestat la 5 aprilie 2011, suspectat de interceptarea ilegala a unor convorbiri telefonice, a precizat politia.

Varsta suspectului si data arestarii sale anterioare il incadrau pe Neville Thurlbeck, fostul reporter-sef al tabloidului inchis al lui Rupert Murdoch, la eliberare conditionata din aprilie 2011.


Neville Thurlbeck se afla in centrul scandalului in calitate de destinatar al unui mesaj crucial care dovedeste ca interceptarile telefonice au fost mai extinse decat pretindea conducerea jurnalului.

News International, divizia care include toate jurnalele britanice ale imperiului lui Murdoch News Corporation, a refuzat sa comenteze.

Arestarea vine la o zi dupa cea a Rebekah Brooks, fosta mana dreapta a lui Rupert Murdoch in Marea Britanie si a sotului sau, prieten al premierului David Cameron, in acest scandal cu ramificatii.

Se ingroasa gluma: FBI declanseaza o ancheta la News Corp.

Protejata lui Murdoch fusese deja arestata in iulie in cadrul investigatiilor cu privire la NotW, unde fusese redactor-sef intre 2000 si 2003.

Conform politiei, NofW a interceptat convorbirile a 800 de persoane in anii 2000 pentru a obtine informatii. Fostul tabloid a fost constrans sa se inchida in iulie din cauza scandalului.

Douazeci de persoane au fost arestate in cadrul anchetei cu privire la aceste interceptari care, cu toate acestea, nu a dus la nicio inculpare.
Alte investigatii sunt conduse in paralel cu privire la mita oferita de jurnalisti, mai ales politistilor, in schimbul informatilor. Acestea au dus la 23 de arestari, mai ales printre jurnalistii de la The Sun. In plus, o comisie speciala investigheaza de cateva saptamani practicile presei.

Citeste si:
Cotidianul Bild admite ca a publicat o stire falsa si si-a cerut scuze
Cotidianul Bild admite ca a...

Citeste si: News of the World isi primeste petitorii: Cine este interesat sa o cumpere?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.