Infiintarea unei institutii similare CNA pentru presa scrisa si online nu este deloc imbratisata de specialistii media din Romania si nici macar de reprezentantii Consiliul National al Audiovizualului.
Secretarul PDL considera ca ar trebui modificata legislatia astfel incat si presa scrisa si cea online sa aiba un CNA. El a spus, intr-o conferinta, ca “Multi se ascund in spatele presei online si te fac in toate felurile si nu este corect. Daca se pedepseste o televiziune pentru ca te injura la televizor, cred ca nu e mai prejos sa se aplice o sanctiune si celor care te injura in presa online. (...) Cred ca va trebui sa gandim ca legislatia sa se aplice si celor care se ascund in spatele presei online pentru a aduce jigniri unor oameni, indiferent ca sunt oameni politici sau sunt simpli cetateni ai acestei tari", a declarat Oltean.

“Apreciem ca o extindere a domeniului de aplicare al Legii audiovizualului catre presa scrisa si on-line ar contraveni acqius-ului comunitar. Legea audiovizualului transpune in dreptul intern Directiva serviciilor media audiovizuale. Scopul acestei directive este de a asigura un nivel de armonizare a dispozitiilor nationale referitoare la serviciile media audiovizuale (transmisiile de televiziune si serviciile video on demand)”, considera Petre Dinca, consilier in cadrul Serviciului Reglementari al CNA, conform Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.