Barbatii economisesc in medie cu 17% mai mult decat femeile prin intermediul produselor clasice, in schimb diferentele se reduc in cazul solutiilor de economisire si investitii mai complexe.

"In cazul produselor clasice de economisire (de tipul depozit bancar sau cont de economii), tendinta generala este ca barbatii sa economisesca mai mult decat femeile, in medie cu 17%. Diferentele in comportamentul de economisire femei versus barbati sunt vizible in analiza pe segmente de varsta. Astfel, intre 30 - 40 ani, barbatii economisesc semnificativ mai mult decat femeile, in medie cu 23% mai mult. Dupa varsta de 40 de ani, diferentele dintre barbati si femei incep sa se aplatizeze: barbatii tind in medie sa economiseasca doar cu 15% mai mult decat femeile (sub media generala)", releva un studiu intern al BCR efectuat pe portofoliul de clienti ai bancii, citat de Money.ro.

  • Cine investeste mai mult: femeile sau barbatii?

Cu toate acestea, decalajele sunt recuperate in ceea ce priveste produsele de economisire si investitii mai complexe. Pe segmentul fondurilor de investitii, raportul femei-barbati este de 43% versus 57% din investitori, iar in cazul contractelor de economisire creditare disponibile prin BCR Banca pentru Locuinte, raportul se inverseaza - 54% femei versus 46% barbati in randul contractantilor.

"Astfel, aproape 50.000 de clienti femei (43% din numarul total de investitori) au investit in fondurile administrate de Erste Asset Management o suma totala de aproximativ un miliard de lei. Femeile care investesc in fondurile Erste Asset Management sunt mai degraba prudente si orientate catre stabilitate, alegand in mare parte fonduri cu un grad de risc scazut, care investesc in instrumente cu venit fix", se arata intr-un comunicat al BCR, conform Wall-Street.ro.

Potrivit sursei citate, decizia de investire este luata de femei la maturitate si mai ales inainte de pensionare (36% in cazul BCR Obligatiuni), preferand sa investeasca toti banii intr-o singura transa, decat sistematic.

"Femeile sunt hotarate si statornice in decizia de investire pe care au luat-o, avand in vedere ca majoritatea sumelor de bani sunt investite pe termen mediu (40%) si lung (32%). De altfel, se estimeaza ca femeile vor alege in continuare investestitiile pe termene mai mari de 1 an, in fonduri cu expunere pe obligatiuni, trend confirmat inca de anul trecut. Avand in vedere ca primii pasi in viata de investitor au fost deja facuti, se preconizeaza ca in viitor femeile isi vor construi portofolii de investitii formate din cel putin doua fonduri si vor opta ca o parte din sumele investite sa fie orientate catre fonduri cu grad de risc mai ridicat.

Citeste si:
BCR a luat atitudine în urma afirmațiilor controversate făcute de...
BCR a luat atitudine în urma...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.