Presedintele Traian Basescu le-a spus parlamentarilor ca au motive sa fie optimisti, el subliniind ca "Romania nu va face pasi inapoi chiar daca Europa va fi in recesiune in a doua parte a anului".

"Eu cel putin incerc sa va transfer ceea ce simt fiind in deplina cunostinta de cauza. Aveti de ce sa fiti optimisti! Romania nu va face pasi inapoi, chiar daca in zona euro va fi recesiune in partea a doua a anului", a spus presedintele.

  • Puterea are datoria de a gasi solutii pentru "reintregirea" salariilor bugetarilor

De asemenea, presedintele Traian Basescu a declarat in Parlament, ca puterea are datoria de a gasi solutii ca in jurul datei de 1 iunie sa fie "reintregite" salariile bugetarilor.

"La inceputul anului 2011, parte din sumele taiate din salariile bugetarilor au fost restituite. Cred ca este o datorie a mea si a dumneavoastra pentru ca undeva in jurul date de 1 iunie sa reintregim salariile bugetarilor (...) Veti avea suportul meu, daca talentul dumneavoastra si al Guvernului va fi pe masura momentului si nevoii de a restabili veniturile bugetarilor", a spus presedintele.

El a aratat ca aceasta reintregire a salariilor bugetarilor va trebui facuta in conditiile in care in luna ianuarie a fost colectat la buget un excedent fata de veniturile planificate, insa februarie a fost un minus de doua ori mai mare decat excedentul din luna precedenta. Potrivit presedintelui, si in martie este posibil un minus in colectare veniturilor la buget, dar acesta se datoreaza conjuctural situatiei meteorologice din luna februarie. [Citeste si Antonescu: Conform Constitutiei, nu Basescu mareste sau nu salariile]


Traian Basescu s-a declarat convins ca majoritatea parlamentara, impreuna cu guvernul, premierul, privind in bugetul de stat, asa cum este aprobat si fara a diminua investitii, ar putea gasi resurse ca la sfarsitul mandatului sa le poata spune bugetarilor ca vor avea salariile intregi asa cum le-au gasit la inceputul mandatului din 2008.
Citeste si:
Lora și Ionuț Ghenu, planuri serioase pentru 2024: „Doamne ajută,...
Lora și Ionuț Ghenu, planuri...

  • Ialomiteanu completeaza declaratiile lui Basescu

Fostul ministru al Finantelor Gheorghe Ialomitianu a declarat, miercuri, ca "este posibil ca o parte din ceea ce nu s-a recuperat din taierile din 2010 privind salariile sa se poata da la jumatatea anului".

"Si masura de reducere a contributiilor sociale este o masura care trebuie sa fie in atentia Guvernului, dar sigur ca asta va fi decizia Guvernului pe ce se va merge. Dar eu va spun ca este posibil ca o parte din ceea ce nu s-a recuperat din taierile din 2010 privind salariile, o parte se poate da la jumatatea anului", le-a spus Ialomitianu ziaristilor.

El a aratat ca, printr-o analiza "foarte severa" asupra modului de cheltuire a banului public si printr-o reducere a evaziunii fiscale, este posibil sa fie aplicate acele masuri anuntate de seful statului privind recuperarea partii ramase din taierile salariilor bugetarilor in 2010.

Citeste si:
Guvernul îngheață salariile și blochează angajările în sistemul...
Guvernul îngheață salariile...

Citeste si : Ialomitianu: De ce depinde decizia de majorare a salariilor?

FMI ne sugereaza: Cresteti modest salariile si pensiile


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.