In trimestrul IV 2011, rata locurilor de munca vacante a fost de 0,53%, in scadere cu 0,15 puncte procentuale fata de trimestrul precedent. Comparativ cu acelasi trimestru al anului 2010, rata locurilor de munca vacante a crescut cu 0,02 puncte procentuale.

Numarul locurilor de munca vacante a fost de 21,6 mii, in scadere cu 6,1 mii locuri de munca vacante fata de trimestrul anterior. In comparatie cu trimestrul similar al anului 2010, numarul locurilor de munca vacante a crescut cu 1,2 mii.

  • Rata si numarul locurilor de munca vacante pe activitati ale economiei nationale

In trimestrul IV 2011, cele mai mari rate ale locurilor de munca vacante s-au inregistrat in administratia publica (1,15%), respectiv in sanatate si asistenta sociala (0,94%). La polul opus, cu cele mai mici valori ale ratei locurilor de munca vacante s-au regasit activitatile din industria extractiva (0,04%), respectiv cele de productie si furnizare de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (0,07%).

Ca si in trimestrele precedente ale anului 2011, in industria prelucratoare s-a concentrat peste o treime (7,5 mii locuri vacante) din numarul total al locurilor de munca vacante, iar rata a luat valoarea de 0,75%. Putin peste 13% din totalul locurilor de munca vacante s-au inregistrat in administratia publica (2,9 mii locuri vacante), in timp ce in sanatate si asistenta sociala (2,7 mii locuri vacante) s-au concentrat 12,5% din totalul locurilor de munca vacante. Impreuna cu activitatea de invatamant (0,4 mii locuri vacante), sectorul bugetar insumeaza peste o patrime (27,8%) din numarul total al locurilor de munca vacante. Angajatorii au prezentat cea mai redusa cerere de forta de munca salariata in activitatile din industria extractiva si in cele de productie si furnizare de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (0,03 mii locuri vacante, respectiv 0,05 mii locuri vacante).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.