Firma de taximetrie Speed Taxi a lansat o aplicatie care permite posesorilor de iPhone si de terminale Android sa comande o masina de taxi direct de pe mobil fara a mai fi nevoie de comanda vocala.

Principala inovatie consta in faptul ca locatia utilizatorului este identificata automat prin sistemul GPS al telefonului sau prin triangulatie GSM.

  • Cum functioneaza?
1. Intr-o prima faza este identificata locatia utilizatorului iar apoi afisata pe harta. In cazul in care se doreste o masina de taxi intr-o locatie diferita, aceasta poate fi identificata si modificata cu usurinta prin optiunea drag and drop direct pe harta.

2. In pasul urmator sunt completate manual celelate detalii ale adresei: numarul strazii, blocul, scara, comentarii. Dupa completarea informatiilor cerute, comanda este trimisa catre dispeceratul Speed Taxi.

3. Utilizatorul este informat printr-un mesaj pe ecranul telefonului despre: indicativul masinii si timpul de asteptare pana la sosirea acesteia. Dupa caz, acesta poate confirma sau infirma comanda . Utilizatorul este notificat printr-un mesaj de momentul in care masina de taxi a ajuns la destinatie.

Aplicatia este usor de utilizat si intuitiva pentru ambele tipuri de smartphone. Aceasta pot fi downloadata de pe Android Market si Apple Store. Link-urile directe catre aceste locatii se gasesc pe pagina www.speedtaxi.ro.

Accesibilitate in secolul XXI

Accesibilitatea chiar de pe smartphone-ul personal este avantajoasa tinand cont de faptul ca acesta a devenit nelipsit in secolul 21 pentru multi dintre bucuresteni. Principalul avantaj consta in faptul ca un utilizator poate comanda o masina de taxi de pe telefon, paradoxal, fara a fi nevoie de voce. Astfel se poate comanda rapid o masina de taxi dintr-un spatiu in care gradul de zgomot este ridicat – club, stadion de fotbal, etc – sau din contra, dintr-o locatie in care trebuie pastrata linistea – pe finalul unei conferinte/ prezentari, spital, de la propriul birou, etc.

Citeste si:
Cristina Șișcanu, desființată după ce a recunoscut că îi umblă în...
Cristina Șișcanu, desființată...

De asemenea, cei care nu cunosc limba romana pot utiliza aplicatia fara a fi nevoie sa discute cu un operator, evitand chiar si riscul unei eventuale inselatorii. Nu in ultimul rand, utilizatorul va avea o mai mare siguranta cu privire la sosirea masinii de taxi, pentru ca va detine confirmarea acesteia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.