Romania ar putea fi reclamata de Comisia Europeana la Curtea de Justitie daca nu liberalizeaza energia si gazele.

Comisia Europeana (CE) a trimis luni Romaniei avize motivate privind incalcarea directivelor UE referitoare la liberalizarea pietelor energiei eletrice si gazelor naturale, si ar putea transmite cauzele Curtii de Justitie a Uniunii Europene daca nu primeste un raspuns in termen de doua luni, relateaza MEDIAFAX.

"Comisia a trimis astazi 15 avize motivate celor 8 state membre pentru a le indemna sa-si respecte obligatia juridica. Statele membre au la dispozitie doua luni pentru a raspunde. Daca statele membre nu se conformeaza, Comisia poate deferi cauzele Curtii de Justitie a Uniunii Europene", se arata intr-un comunicat transmis luni de CE.

Directivele privind energia electrica si gazele trebuiau transpuse in legislatia nationala de catre statele membre pana la 3 martie 2011, se spune in comunicat. Pana in prezent, Romania, Bulgaria, Cipru, Spania, Luxemburg, Olanda si Slovacia nu au informat Comisia referitor la adoptarea masurilor de transpunere a celor doua directive, iar Estonia nu a informat CE referitor la directiva privind gazele naturale.

Inainte de a incepe liberalizarea, Guvernul va stabili categoriile de consumatori care vor fi in situatia de a nu-si putea achita facturile. Acesti consumatori sunt denumiti consumatori vulnerabili, iar o parte dintre ei vor beneficia de subventie de la stat.

Citeste si:
Hidroelectrica si curentul ieftin: "Baietii destepti" mai lasa de la ei


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.