Cele mai inalte cladiri de locuit din Bucuresti se vor construi anul viitor. Blocurile-turn vor avea intre 16 si 24 de etaje. Acestea ar putea fi surclasate insa in anii urmatori la capitolul inaltime, in conditiile in care se anticipeaza si construirea unor blocuri de 28 de etaje.

Lucrarile de constructie la primele blocuri-turn vor incepe anul viitor, in primavara. Anuntul a fost facut de Irina Albu, seful Departamentului Rezidential al companiei Colliers, la "Zilele Biz". Lipsa terenurilor pe care se pot construi locuinte se face simtita in Bucuresti, ceea ce impune constructia cit mai sus pe verticala. Cum dezvoltatorii de proiecte imobiliare nu mai au unde sa ridice cartiere de case, iar cererea pentru locuinte aflate in oras si nu in cartiere care se construiesc in imprejurimile Bucurestiului este mare, s-a optat pentru blocuri. Oficial, publicul-tinta il reprezinta clasa de mijloc. Ceea ce se stie sigur este ca acestea vor fi printre cele mai inalte cladiri din Bucuresti.

Sapte turnuri

Ansamblul rezidential va fi ridicat aproape de Splaiul Unirii, in zona Podului Mihai Bravu, si va fi alcatuit din sapte blocuri. Proiectul apartine firmei indiene Asmita. Acestea vor avea intre 16 si 24 de etaje si vor cuprinde 780 de apartamente. Irina Albu a tinut sa precizeze ca sint proiectate pentru a rezista in caz de cutremur si ca au un generator propriu, astfel incit locatarii nu risca sa ramina blocati in lift in cazul unei pene de curent. Pretul de vinzare va fi de aproximativ 950 de euro/mp construit, fara TVA. Vor mai fi construite si alte blocuri-turn, insa proiectele nu sint facute publice, la dorinta dezvoltatorilor. "Acesta este primul proiect de acest gen, dar mai sint inca doua companii interesate si care vor initia proiecte de blocuri-turn pentru locuinte", a afirmat reprezentantul Colliers.

Oferta bogata

Piata imobiliara se va dezvolta rapid in anii urmatori. Irina Albu estimeaza ca pina in 2008 vor fi finalizate 6.000 de locuinte, mai ales apartamente in cladiri inalte, cu zece etaje, situate in cartierele bucurestene. Acestea se vor adresa clasei de mijloc si se asteapta un pret mediu de 1.000 de euro/mp. Pentru piata de lux se vor lansa pe piata 650 de unitati locative, cu preturi de aproximativ 2.000 de euro/mp. Preturile mari sint determinate si de oferta mai mica decit cererea. La aceasta situatie contribuie si atitudinea autoritatilor locale. Muller Onofrei, directorul Departamentului Industrial al companiei Eurisko, considera ca "autoritatile locale au un rol foarte important pe piata imobiliara, insa nu inteleg potentialul acestui domeniu".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.