Consiliul Judetean Cluj a aprobat, miercuri, cu unanimitate de voturi, contractul cu compania germana Bosch pentru deschiderea unei fabrici de componente auto in Parcul Industrial Tetarom III din comuna Jucu, durata de concesionare a terenului fiind majorata.

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a declarat, miercuri, la finalul sedintei extraordinare in care s-a analizat contractul cu Bosch, ca, in urma ultimelor negocieri cu reprezentantii companiei, durata de concesionare a terenului de la Jucu a fost majorata de la 49 la 99 de ani.

"CJ Cluj a aprobat cu unanimitate de voturi contractul cu compania Bosch care va fi semnat vineri, dupa care documentul va fi transmis Ministerului Finantelor pentru acordarea ajutorului de stat. In urma ultimelor negocieri de marti cu cei de la Bosch, durata de concesionare a terenului a fost majorata de la 49 la 99 de ani. Contractul prevede acordarea de despagubiri din partea Bosch catre CJ Cluj pana la doi ani sau obligatia de a aduce alt investitor daca va pleca inainte de termenul stabilit. Investitiile sunt etapizate, iar, prin investitiile pe care le fac, cele doua etape se deruleaza pe parcursul a sapte ani. Nu exista o obligatie concreta, dar modul in care s-a propus aceasta investitie ne duce la sapte ani", a spus Tise, conform MEDIAFAX.

Seful CJ Cluj a precizat ca viitorii angajati ai fabricii Bosch vor fi recrutati prin intermediul unor firme specializate.

"Se vor face angajari inca in acest an, in prima etapa, iar a doua etapa va incepe anul viitor si se va incheia in 2015. In total vor fi 2.000 de angajati. Acestia vor trebui sa prevada clauze in contractul colectiv de munca prin care sa isi apere interesul in cazul in care vor fi concediati inainte de termen sau inainte de expirarea acestui contractul", a spus Tise.

  • Clauze clare in caz de renuntare la Romania

Seful Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise sustine ca in contractul care va fi semnat cu compania Bosch vor fi prevazute clauze privind plata unor despagubiri din partea investitorului in cazul in care fabrica din Parcul Industrial Tetarom III din Jucu se va inchide inainte de termenul prevazut.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.