Austriecii de la Erste Bank si portughezii de la BCP-Millennium negociaza cu autoritatile responsabile de la Bucuresti ofertele imbunatatite de preluare a Bancii Comerciale Romane (BCR). Atat Paulo Teixeira Pinto, presedintele Banco Comercial Portugues, cat si Andreas Treichl, presedintele Erste Bank, au exclus posibilitatea maririi ofertelor de pret, potrivit presei internationale.

Andreas Treichl a declarat ieri pentru Financial Times ca Erste Bank nu este presata sa mareasca oferta pentru a a-si asigura victoria. Banca austriaca a ramas si in cursa pentru privatizarea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC), semnal de fermitate in privinta deciziei de a impune banca in prim-planul Europei de Est, spune FT. Daca ar prelua Banca Comerciala Romana, Erste ar deveni ca de-a doua banca a zonei central si est europeana. "Avem 12,5 milioane de clienti, dintre care mai mult de 10 milioane in Uniunea Europeana. Aceste cifre depasesc banca Unicredito, chiar si dupa aceasta a finalizat preluarea grupului HVB", a precizat presedintele Erste Bank pentru FT.

Erste Bank ar putea avea nevoie de o marire cu 1,8 miliarde euro a capitalului, daca va prelua BCR, estimeaza analistii de la Deutsche Bank. Estimarea pleaca de oferta de 3,2 miliarde euro pe care Erste Bank ar fi inaintat-o pentru BCR, sustine Deutsche Bank. 10% din decizia Comisiei de privatizare tine de oferta tehnica si de acceptarea documentelor propuse de AVAS, inclusiv de contractele auxiliare de garantie pentru preluarea actiunilor de la BERD si IFC.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.