Renault a deschis o fabrica uriasa pentru productia de masini "low cost" in Maroc, care va ajunge la 400.000 de unitati pe an in 2013, si va avea in prima faza ca principala piata de export Europa.

In tot acest timp, sindicalistii francezi acuza "Loganizarea" unor modele care vor reduce cota de piata a Renault.

Productia uzinei din Maroc face parte din categoria "low-cost", astfel ca grupul a fost nevoit sa caute o tara cu forta de munca suficienta, calificata, si costuri competitive.

Amplasarea unei astfel de fabrici in Europa de Vest si mai ales in Franta ar fi fost imposibila, a spus el. Ghosn a subliniat de asemenea, ca intre Renault si subsidiara Dacia a grupului nu exista concurenta.

"Vedem aceasta fabrica (din Maroc, n.r.) ca o dezvoltare periculoasa. Aceste vehicule sunt de fapt modele Scenic si Kangoo «Loganizate». Vor lovi cu siguranta in cota de piata a Renault", a declarat Fabien Gache, un purtator de cuvant al sindicatului dominant din Franta, CGT, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.