Valeriu Tabara, ministrul Agriculturii, vrea sa micsoreze taxa pe valoarea adaugata de la 24% la 10% pentru produsele agro-alimentare.

Boc: Reducerea TVA la 10% pentru produsele agro-alimentare nu este acum o tema de discutie

Reducerea taxei pe valoarea adaugata la 10% in cazul produselor agro-alimentare nu reprezinta pentru Guvern o tema de discutie in acest moment, a declarat, joi, premierul Emil Boc.

"Nu avem in discutie acest lucru", a spus Boc, la solicitarea jurnalistilor de a comenta propunerea privind reducerea TVA.

Minsitrul Agriculturii a declarat ca taxa pe valoarea adaugata ar trebui redusa de la 24% in prezent la 10% pentru produsele agro-alimentare, pentru ca ar duce la scaderea preturilor alimentelor si la combaterea evaziunii.

"In etapa urmatoare ar trebui sa discutam foarte mult despre ce inseamna TVA si nivelul accizelor la produsele agro-alimentare. Ar trebui gandit un TVA de sub 10%", a declarat Tabara intr-o conferinta de presa.

Eliminarea evaziunii fiscale este principala motivatie pentru masura de reducere a TVA-ului pentru Valeriu Tabara, relateaza mediafax.ro.

Ministrul a precizat ca nu a discutat cu reprezentantii FMI despre aceasta masura, dar ar dori ca aceasta discutie sa aiba loc, daca Fondul poate sa planifice o intalnire.

Nu este prima data cand se propune aceasta masura. Intentii privind reducerea TVA la alimente exista de cativa ani, fiind elaborat la un moment dat si un proiect de lege in acest sens. In aprilie 2011, Comisia de buget, finante a Camerei Deputatilor a respins cu 13 voturi "pentru", 5 voturi "impotriva" si 2 abtineri, legea privind reducerea TVA la 5% la produsele alimentare de baza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.