Miliardarul american Warren Buffett isi continua lupta cu autoritatile americane si cere cresterea taxelor impuse persoanelor foarte bogate, pentru a sustine bugetul SUA.

Intr-un interviu acordat ABC News, Buffett si-a chemat secretara pentru a exemplifica diferentele dintre impozitele platite de populatia obsinuita si miliardari. Debbie Bosanek plateste un impozit de 35,8% pe veniturile sale, in vreme ce cunoscutul om de afaceri a platit 17,4%, scrie Wall-Street.ro

Bosanek a fost invitata recent si la discursul anual „State of the Union” sustinut de presedintele Barack Obama in Congresul SUA, ea fiind aleasa imaginea inegalitatii taxelor din SUA.

"Ma simt ca un cetatean obisnuit. Reprezint cetateanul obisnuit care are nevoie de o voce. Toata lumea din biroul nostru plateste taxe mai mari decat Warren”, a declarat secretara omului de afaceri.

Citeste integral pe Wall-Street.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.