Grupul francez Vinci a anuntat, ieri, ca Centrul Comercial Feeria din Baneasa va fi inaugurat in mai 2006. Feeria, o investitie de 40 milioane euro, se va intinde pe 32.600 metri patrati si va cuprinde un hipermarket Carrefour si o galerie de 75 de magazine, printre care MediaGalaxi (Altex), Ultra Pro, Intersport, Marks & Spencer, Nike, Terranova, Kenvelo, Jolidon, Germanos, Sensiblu, dar si KFC, La Mama, City Grill. Nu va lipsi BRD. Totodata, Feeria va avea si 1.600 de locuri de parcare gratuite.

Complexul din Baneasa va fi al patrulea hypermarket Carrefour din Bucuresti si al saselea la nivel national. Obiectivul companiei este de a ajunge la 20 de hypermarketuri in Romania, reprezentand o investitie de 400-500 milioane euro.

Carrefour estimeaza pentru hypermarketul din Baneasa un numar intre 10.000 si 20.000 de vizitatori pe zi, tinand cont ca hypermarketul de la Orhideea are 20.000 sau chiar mai multi vizitatori zilnic. Conform directorului general al Hiproma (filiala Carrefour in tara noastra), Francois Oliver, Orhideea este al treilea hypermarket Carrefour din lume ca numar de vizitatori.

Andreea Mihai, directorul de marketing la Carrefour a sustinut ca, pentru prima data in istoria grupului Vinci, galeria comerciala Feeria este inchiriata 100%, cu sase luni inainte de deschidere. "Feeria va fi cel mai mare parc comercial din Romania si unul dintre cele mai mari din Europa de Est", a subliniat presedintele Altex, Dan Ostahie. Acesta a mai spus ca "Feeria va schimba Capitala". Altex va investi 1 milion de euro pentru o suprafata de 3.500 mp la Media Galaxi Baneasa, creand 70 de noi locuri de munca.

Parcul comercial din care face parte centrul Feeria va cuprinde in acelasi timp si un magazin Bricostore, un centru Mobexpert si, posibil, primul magazin Ikea din Romania. Mobexpert va dezvolta in cadrul parcului comercial un mall de mobilier si amenajari interioare, intitulat Domus Mex, cu o suprafata de 23.000 de metri patrati, reprezentand o investitie de 15 milioane euro. Bricostore va deschide la Baneasa al saselea si cel mai mare magazin al sau din Romania, cu o suprafata de 14.000 de metri patrati. Investitia in acest magazin va fi de 14 milioane de euro.

Feeria va face parte din cel mai mare proiect imobiliar romanesc, proiectul Baneasa, estimat la o valoare de circa 1,2 miliarde euro.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.