Cele mai vandute modele auto pe piata romaneasca au fost anul trecut Dacia Logan, Skoda Octavia si Renault Clio, acesta din urma coborand o pozitie in favoarea marcii cehe, reiese din raportul anual al Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).

Desi conduce clasamentul celor mai vandute modele, romanii au cumparat anul trecut cu aproape 31% mai putine masini Logan fata de 2010.

Dealerii Skoda au vandut 4.318 automobile Octavia, volum ce claseaza modelul pe locul secund, impingand Renault Clio (3.920 unitati) pe pozitia a treia, scrie dailybusiness. Cele doua modele au facut rocada in 2011 datorita cresterii vanzarilor pentru automobilul ceh cu 5% si a scaderii Clio cu peste 20%.

Volkswagen Golf (2.922 unitati) a fost anul trecut al patrulea cel mai vandut model pe piata locala, facand schimb de locuri cu Opel Astra (2.222 unitati), care a coborat pe pozitia a cincea, conform romanialibera.

Modelele Volkswagen Passat si Opel Corsa ocupa locurile sase si sapte, pe care se aflau in 2010 de Ford Fiesta si Chevrolet Aveo. Fiesta se claseaza pe opt, luand locul modelului Ford Focus, care anul acesta nu mai figureaza in Top 10 modele, ca si Aveo, de altfel.

Urmatoarele locuri in clasament sunt ocupate de Skoda Fabia si Volkswagen Jetta, potrivit zf.ro

In ceea ce priveste vanzarile pe marci, topul este condus de Dacia cu 28.337 unitati livrate, urmata de Volkswagen (10.043 unitati) si Skoda (8.260).

Anul trecut, vanzarile totale de autovehicule au scazut cu 7,4%, la 110.668 unitati, iar livrarile de autoturisme s-au redus cu 11%, la 94.624 unitati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.