Guvernul estimeaza ca platile totale catre proprietarii de masini care vor solicita restituirea unor diferente din taxa auto nu vor depasi 200 milioane lei, potrivit ministrului Mediului, Laszlo Borbely.
"Noi am facut o anumita estimare si credem ca nu va depasi suma de 200 milioane lei", a spus, la Guvern, Borbely. El a aratat insa ca suma totala de restituit "depinde de cetatenii care vor veni si vor cere".

Un document guvernamental prezentat de MEDIAFAX in primavara anului trecut releva faptul ca Executivul discuta impunerea taxei auto la prima vanzare a masinilor intrate in tara inainte de 1 iulie 2008, cu un cuantum redus cu 30%, si restituirea unei diferente din banii deja dati de proprietari, dar esalonat pe mai multi ani, pentru a evita returnarea unei sume totale de 750 milioane euro in lipsa noilor reglementari.

Legea privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule
prevede o reducere a taxei de poluare cu pana la 25%, dand posibilitatea ca, in cazul in care taxa de poluare platita de la 1 iulie 2008 este mai mare decat cea rezultata din aplicarea acestei legi, proprietarii de masini sa poata solicita restituirea sumelor reprezentand diferenta de taxa platita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.