Agentia de rating Moody's anticipeaza ca PIB-ul Romaniei va creste cu 2,2% in acest an, odata cu accelerarea absorbtiei fondurilor europene, iar inflatia se va mentine aproape de tinta BNR la sfarsitul anului, la 3%, facilitand conditii mai relaxate de politica monetara.

Situatia economica incerta din zona euro, pe fondul crizei datoriilor de stat, afecteaza perspectivele de crestere economica ale Romaniei pe canalul exporturilor, se arata intr-o analiza Moody's.

Absorbtia mai rapida a fondurilor europene si cresterea implicita a investitiilor interne ar trebui sa compenseze insa pentru scaderea exporturilor, mentinand cresterea economica peste pragul de 2% in 2012, dupa un avans estimat la 2,1% anul trecut, potrivit MEDIAFAX.

Inflatia, care a atins in septembrie si noiembrie doua noi minime dupa 1990, la aproximativ 3,4%, a scazut la 3% in decembrie, estimeaza Moody's, si urmeaza sa se mentina la acelasi nivel si la sfarsitul acestui an.

Odata cu relaxarea presiunilor inflationiste, BNR va relaxa conditiile de politica monetara, intentie subliniata si de reducerea recenta a dobanzii cheie.

Moody's atribuie Romaniei ratingul Baa3, cu perspectiva stabila.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.