Virusul Ramnit fura parolele conturilor, pentru a inlesni transmiterea de programe malitioase prin intermediul retelelor sociale.

Virusul respectiv este cunoscut expertilor in securitate, se numeste Ramnit si circula pe internet din Aprilie 2010, accesand in special informatii bancare. Atacul prin care s-au furat 45.000 de parole a vizat mai ales utilizatori din Marea Britanie si Franta, avertizeaza firma de securitate online, Seculert.

"Banuim ca hackerii din spatele acestui atac folosesc viermele pentru a intra in conturile utilizatorilor si a transmite linkuri catre reteaua lor de prieteni. Astfel, programele de malware se pot raspandi si mai repede. De asemenea, hackerii sunt constienti de faptul ca multi utilizatori folosesc aceleasi parole pentru mai multe servicii de pe web si vor sa capete acces si in alte retele", au declarat cercetatorii Seculert pe blogul firmei.

Facebook a declarat catre BBC ca in momentul de fata investigheaza problema. Ramnit a infectat aproximativ 800.000 de calculatoare in ultimul trimestru al anului 2011.

Utilizatorii care banuiesc ca au fost atacati sunt sfatuiti sa foloseasca un program anti-virus. Dn moment ce Ramnit fura parole, nu se va anunta in nici un fel si nu va influenta activitatea calculatorului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.