Ministrul Economiei, Ion Ariton, a declarat, miercuri, ca pana la 31 decembrie vor fi disponibilizati 500 de angajati de la Turceni si de la Societatea Nationala Lignitul Oltenia.

Ariton a precizat, la dezbaterile din Comisiile parlamentare de buget, finante privind bugetul Ministerului Economiei, ca in sedinta de Guvern de marti a fost aporbata disponiblizarea a 200 de angajati de la Turceni si urmeaza ca, saptamana viitoare, sa fie aprobata disponibilizarea a inca 300 de angajati de la SNLO.

"Este un program in derulare. Ieri, in sedinta de Guvern a fost aprobata disponibilizarea a 200 de angajati de la Turceni si urmeaza SNLO, 300 de persoane, probabil saptamana viitoare va fi prezentata si aceasta Ordonanta", a spus Ariton, conform MEDIAFAX.

El a facut acest precizari la intrebarea deputatul PSD Vasile Popeanga privind numarul de personal din companii care va fi disponiblilizat.

Dupa ce a participat la sedinta, ministrul Economiei a precizat ziaristilor ca cifra totala a celor disponiblizati de la Turceni si SNLO este de 500 de persoane. "Numarul total este de 500. Este un proces in derulare, inceput din ianuarie si dureza pana la 31 decembrie", a adaugat Ariton.

Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO), una dintre principalele companii care asigura carbune pentru productia de electricitate in termocentrale, va disponibiliza pana la sfarsitul anului 300 de salariati, dintr-un total de circa 9.000 de angajati.

  • Ce vor primii salariatii disponibilizati?

Persoanele care isi vor pierde locurile de munca vor primi plati compensatorii, se arata in nota de fundamentare a unui proiect de hotarare de Guvern elaborat de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA), actionarul unic al companiei.

Disponibilizarile de la SNLO se adauga planului de concedieri colective stabilit de Guvern, prin care in acest an din mai multe companii detinute de MECMA au plecat sau urmeaza sa plece alti circa 1.500 de salariati.

Companiile vizate sunt Electrica Serv, Termoelectrica, Electrocentrale Deva si complexele energetice Craiova, Turceni si Rovinari. In aceste companii, inclusiv SNLO, sunt angajate circa 35.000 de persoane.

Citeste si:
Concedieri în masă în România. Ciolacu: „Este normal să se întâmple...
Concedieri în masă în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.