Cadoul in bani ca dar de Craciun se situeaza in topul preferintelor respondentilor care au participat la un studiu global realizat de Western Union .

Studiul arata ca in acest sezon banii sunt cadoul preferat. Indiferent de valuta, atractia catre bani in numerar nu se schimba: respondentii din toate tarile participante la studiu ar prefera sa primeasca bani cu prilejul sarbatorilor de iarna in locul unui cadou de aceeasi valoare (69%). Desi respondentii considera ca e minunat sa primesti un cadou surpriza, multi declara ca prefera sa gandeasca practic si isi doresc sa foloseasca acesti bani intr-un mod mai convenabil si care sa raspunda nevoilor lor.

  • Care este cea mai mare "temere" a oamenilor privind cumparaturile de Craciun?

Din acelasi studiu reiese ca una din principalele ingrijorari privind sarbatorile de Craciun o reprezinta depasirea bugetului alocat cumpararii de cadouri. Astfel, majoritatea celor chestionati au raspuns ca se asteapta sa cheltuiasca mai mult decat au prevazut pentru a gasi cadoul perfect pentru cei dragi. Aceste declaratii se bazeaza pe experienta din sezonul trecut, cand peste 60% dintre cei intervievati au cheluit mai mult decat isi propusesera, datorita presiunii de a alege cadoul cel mai potrivit pentru cei apropiati.

"Majoritatea celor implicati in studiul nostru s-au declarat ingrijorati cu privire la cheltuielile suplimentare generate de cumpararea cadoului perfect pentru sarbatorile de iarna si la timpul alocat cautarii acestuia. Pe de alta parte, tot majoritari au fost si cei care au declarat ca prefera sa primeasca daruri in bani de sarbatori. Un cadou in bani este o solutie mai simpla pentru a face ziua de Craciun mai buna celor dragi si a evita in acelasi timp costurile neprevazute, asociate cumpararii de cadouri online sau in magazine in perioada sarbatorilor. Poti trimite bani si evita aceste costuri suplimentare, asigurandu-te in acelasi timp ca cei dragi primesc exact ceea ce isi doresc”, a declarat Claudia Marta, Senior Marketing Manager Romania si Bulgaria.

Cercetarea globala pe tema cadourilor de Craciun arata ca in ceea ce priveste cumpararea de cadouri, economisirea banilor si dorinta de a-i multumi pe cei dragi, suntem mult mai asemanatori decat credeam.

Citeste si:
Ianis Hagi și Elena, un Crăciun special. Au devenit soț și soție:...
Ianis Hagi și Elena, un...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.