Iata zece dintre oamenii de afaceri ai lumii care s-au decis sa-si imparta bogatia cu cei nevoiasi, potrivit Business Insider, care citeaza date din Chronicle of Philanthropy. Aparent, 2010 a fost anul generozitatii cumpatate, cu un total de doar 3,3 miliarde de dolari in donatii si doar 17 oameni din topul Forbes pe lista filantropilor.
  • T. Denny Sanford:162 mil. dolari

Presedintele bancii United National Corporation, din statul american Dakota de Sud este si el un cunoscut filantrop. Cu o avere estimata la 600 de milioane de dolari, Sanford a donat in 2010 suma de 162,5 milioane de dolari unui lant de organizatii nonprofit pe care le-a infiintat chiar el (Sanford Health Foundation, Sanford-Burnham Medical Research Institute) si Spitalului pentru Copii din Florida. Banii vor fi destinati infiintarii unui institut national de cercetare si tratament pentru cancerul la san.

  • Michael R. Bloomberg: 279 mil. dolari

Primarul orasului american New York, Bloomberg este si fondatorul companiei media care ii poarta numele si are o avere estimata de 19,5 miliarde de dolari. In 2010, Bloomberg a donat aproape 280 de milioane de dolari catre 970 de organizatii nonprofit. Din 2004 pana in prezent, Bloomberg a donat peste 100 de milioane de dolari in fiecare an.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.