Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) vrea sa scada de la inceputul lui 2012 tarifele pentru apelurile de telefonie mobila si fixa practicate de toti operatorii activi pe piata din Romania. Practic, pana in toamna anului viitor, pretul pentru un apel intr-o retea de telefonie mobila va fi de 3,07 eurocenti pe minut, in timp ce intr-o retea de telefonie fixa va costa 0,67 eurocenti pe minut.

Astfel, de la 1 ianuarie 2012, preturile pentru apelurile in retelele de telefonie mobila vor scadea cu intre 19% si 30% urmand ca tariful maxim sa fie de 4,05 eurocenti pe minut.

In prezent, cei sase operatori de telefonie mobila de pe pe piata (Orange, Vodafone, Cosmote, RCS&RDS, Romtelecom, Telemobil si) au tarife diferite pentru apelurile de terminare, iar aceasta reducere ii va aduce pe toti la acelasi nivel.

Ulterior, pe 1 septembrie anul viitor, va urma o noua etapa de reducere, de 24% a tarifelor in retelele de telefonie mobila, pretul final urmand sa fie de 3,07 eurocenti pe minut.

Citeste integral pe Wall-Street.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.