Capitala si Ilfovul au adunat si in acest an cei mai multi miliardari in topul Forbes, cu o avere cumulata de peste 13 miliarde euro, in timp ce Transilvania ocupa locul secund, cu peste 3 miliarde euro. Afla care este cel mai bogat roman din judetul tau

  • Bucuresti- Ilfov

Dupa cum ne-am obisnuit, cei mai multi miliardari provin din Bucuresti si Ilfov. Potrivit topului Forbes pe 2011, 212 din cei 500 de miliardari sunt din aceasta zona, iar averea cumulata a acestora a depasit 13 miliarde de euro, scrie Wall-Street.ro

Bucuresti - Ioan Niculae are o avere estimata la 900-1.000 milioane euro, ocupand astfel locul 3 in topul Forbes. Niculae detine grupul de firme Interagro, care desfasoara afaceri in agricultura si productia de ingrasaminte. Potrivit Forbes, Niculae mizeaza pe afaceri de 1,5 miliarde euro in acest an pe tot grupul Interagro. [Top 500 miliardari 2011: Cei mai bogati romani]

Ilfov
- Dinu Patriciu a ramas si in 2011 cel mai bogat roman, cu o avere de 2,1-2,2 miliarde euro, cu toate ca a scazut usor fata de 2010. Patriciu face afaceri in media, imobiliare, retail, energie si resurse minerale si sectorul bancar.

  • Moldova de Sud
Constanta - Gabriel Comanescu este cel mai bogat roman din judetul Constanta si numarul 7 la nivelul intregii tari, cu o avere de 500-520 milioane euro. Comanescu a facut avere din turism, foraj marin si extractia petrolului si a gazelor naturale.

Galati
- Familia Ropotan are o avere estimata la 200-220 milioane euro. Sotii Cezar si Angelica Ropotan au fondat in 1999 compania de distributie a materialelor de constructie Arabesque.

Braila - Marin Moraru este fondatorul grupului de firme Marex. Cel mai bogat roman din Braila, cu o avere de 60-62 milioane euro, se poate lauda ca a construit prima fabrica de bioetanol din Romania, in 2008.

Citeste integral pe Wall-Street.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.