Privatzarea Romgaz nu va arata ca privatzarea Petrom, promite Seres.

Ministrul Economiei nu este multumit de privatzarea Petrom. Pentru prima data, el a recunoscut ca romanii sunt la mana grupului austriac in ce priveste preturile la carburanti. "Cu certtudine, privatzarea Romgaz nu va arata ca privatzarea Petrom, in toate sensurile. La Romgaz, nu accept o privatzare prin care romanii sa depinda dupa aceea de decizia unui investtor strategic in ceea ce priveste politca comerciala pentru gazele naturale", a declarat ministrul Codrut Seres.

"In acest moment, pretul la gaze acopera costurile si nu vad justficare ca gazele pe care le extragi la un pret de sub 100 $ / 1.000 mc sa le vinzi dublu, a insistat el. Viitorul proprietar al Romgaz nu va avea parte nici de o blocare a nivelului redeventelor pe o perioada de tmp. Potrivit contractului de privatzare, OMV beneficiaza de acelasi nivel de redevente pe o perioada de 10 ani. Nu mi se pare normala si corecta o astfel de masura si nu o avem in vedere la privatzarea Romgaz", a spus Seres, subliniind ca Romgaz este doar producator de gaze si nu are si alte actvitati, precum Petrom.

Intrebat care ar fi solutia pentru o privatzare reusita la Romgaz, el a sugerat varianta vanzarii pachetului majoritar la bursa. Ministerul Economiei, prin Oficiul responsabil cu privatzarile, va negocia cu viitorii proprietari ai societatilor care urmeaza sa fie privatzate posibilitatea desecretzarii contractelor de privatzare.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.