Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) considera ca argumentele oferite de companiile petroliere cu privire la cresterea constanta a preturilor combustibililor sunt neconvingatoare si ca nu au nicio legatura cu costurile de productie, se arata intr-un comunicat al institutiei.

AOAR considera ca in conditiile in care cererea de combustibili este mai mare decat productia, asa cum au afirmat public reprezentantii producatorilor, poate fi justificata protejarea rezervelor de titei si nu oprirea exploatarii acestora si importarea cantitatilor necesare de benzina si motorina, scrie Wall-Street.ro.

“O masura imediata, propusa de mai multi ani Guvernului, aceea de impozitare suplimentara a profiturilor volatile, ar permite atat temperarea obtinerii de castiguri fara justificare economica reala, cat si o crestere a veniturilor bugetare, ca urmare a exploatarii monopoliste a resurselor natural ale Romaniei”, mai afirma asociatia. [Citeste si: Motorina, mai scumpa ca benzina!]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.