Domeniul de internet ".eu", care urmeaza sa fie lansat pe 7 decembrie ca domeniu oficial in spatiul Uniunii Europene, va fi un rival serios al domeniului ".com", releva un sondaj Hostway, un important furnizor de web hosting din Marea Britanie. Potrivit acestuia, 60% din oamenii de afaceri intervievati cred ca domeniul ".eu" va fi preferat celui ".com" de catre companiile din Uniunea Europeana.

De pe 7 decembrie, organismele comunitare si detinatorii de marci inregistrate pe teritoriul UE pot cere alocarea unei identitati virtuale pe domeniul ".eu". De pe 7 februarie 2006, acelasi lucru il pot face si restul organizatiilor, urmand ca de pe 7 aprilie 2006 procedura sa fie deschisa tuturor celor interesati.

Cei care vor o identitate virtuala ".eu" si-o pot rezerva insa de acum la oricare dintre companiile autorizate de UE (lista acestora la www.eurid.eu). Spre exemplu, Hostway ofera acest serviciu pentru 12 euro, la care se adauga 30 de euro pe an pentru dreptul de a folosi respectiva identitate. Pentru Romania, singura companie acreditata este Axetel (www.tred.ro - indisponibil ieri), ai carei reprezentanti nu au putut fi insa contactati pentru detalii.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.