"Ultima sedinta din saptamana a Bursei din Sibiu a spulberat toate recordurile de tranzactionare, pentru prima data, numarul zilnic de contracte futures si options tranzactionate depasind cifra de 13.000", a declarat directorul de tranzactionare, Radu Balbaie. Domnia sa a specificat ca media zilnica de tranzactionare a fost de peste 10.200 contracte, iar numarul pozitiilor deschise a atins un nou maxim istoric, de 77.700. In cazul in care si sedinta de astazi va inregistra aceeasi lichiditate, totalul contractelor aferente lunii octombrie s-ar ridica la o treime din totalul intregului an, a precizat Radu Balbaie.

Raportul leu/euro cu scadenta decembrie a prezentat variatii ale preturilor in limita a doi bani, acestea fiind cuprinse intre 3,6 si 3,62 lei, pragul de 3,62 lei fiind luat in calcul de investitori si pentru scadenta martie 2006. Cresterea cererii de valuta din piata spot a influentat deciziile investitorilor, euro urcand de la 3,54-3,55 lei, la inceputul lunii, la 3,62 lei. Chiar daca preturile futures pentru Craciun au crescut, investitorii de la Sibiu isi pastreaza, inca, increderea in leu. Paritatea euro/dolar a fluctuat pentru decembrie intre 1,1955 si 1,2 dolari, la inceputul saptamanii si 1,2095 - 1,2166 dolari, la finele ei. Investitorii iau in calcul posibilitatea cresterii dobanzilor din euro-zona, care se mentin de peste doi ani la 2%, pretul pentru martie viitor urcand de la 1,2050 la 1,2166 dolari.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.