Nemultumirea tot mai mare fata de rolul jucat de Germania in salvarea tarilor indatorate i-a determinat pe unii parlamentari din aceasta tara sa caute o noua cale de sanctionare a acestora, in justitia europeana.

Peter Altmaier, liderul parlamentar al conservatorilor condusi de cancelarul Angela Merkel, a declarat marti ca statele care incalca Pactul de Stabilitate si Crestere trebuie sa fie judecate la Curtea Europeana de Justitie, transmite Reuters.

"Statele membre care nu respecta tratatul trebuie sa fie penalizate in justitie", a afirmat Altmaier la Berlin, relateaza MEDIAFAX.

In acest scop ar trebui modificate reglementarile, intrucat tribunalul de la Luxemburg nu poate judeca probleme bugetare, considerate pana acum domeniul guvernelor nationale.

Cancelarul Merkel a mentionat ideea in august si de atunci a castigat sprijinul altor doi lideri parlamentari, Volker Kauder, liderul crestin-democratilor in camera inferioara a legislativului si Gerda Hasselfeldt, care prezideaza Uniunea Social Crestina.

Presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, cu care Merkel s-a intalnit luni, va include probabil ideea in prezentarea propunerilor de crestere a integrarii zonei euro, la un summit UE din octombrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.