Casa de Licitatii si Galeriile GOLDART inaugureaza sezonul toamna-iarna 2011 cu Licitatia publica cu strigare din data de 16 septembrie, care se constituie intr-un adevarat REGAL PALLADY.

Incepand cu ora 20.00, iubitorii de arta pot achizitiona 7 lucrari semnate de Theodor Pallady: un ulei, „Natura statica cu narcise si evantai” si sase acuarele si tusuri pe hartie, acestea din urma provenind din colectia nepoatei artistului, Yvonne Dinopol Pallady, cea care a facut demersurile necesare pentru recupararea lucrarilor maestrului din atelierul parizian.

Un alt element inedit este spatiul ales pentru desfasurarea licitatiei - BONTON PALACE, un loc de o eleganța desavarsita, pe malul lacului Herastrau, in care arta marilor pictori romani va avea un cadru deosebit de prezentare.

Alte nume la fel de importante pentru plastica romaneasca interbelica prezente in licitatia din 16 septembrie sunt: Stefan Luchian, „Margine de crang”, pastel/hartie, in rama originala, din colectia lui Mihail Popovici, ministrul taranist al justiției intre cele doua razboaie mondiale; Octav Bancila, prezent cu doua uleiuri de facturi diferite: un „batran evreu” si un frumos „buchet de flori” de toamna; Adam Blatatu, cu un crang in maniera binecunoscuta; Rudolf Schweitzer Cumpana, cu doua uleiuri infatisand, primul, o taranca ce aduce apa de la fantana, iar cel de al doilea, un taran muscelean (cu eticheta de participare la expozitia R.S. Cumpana din 1956 la Muzeul R.P.R.); Paul Miracovici; Gheorghe Vanatoru prezent in licitatie cu un „Nud cu draperie alba”; Corneliu Baba cu un peisaj venetian; Marius Bunescu; Nicolae Tonitza cu un ulei ce provine din colecția celebrului jurnalist Brunea Fox si a partenerei sale Lizette Daniel (nepoata pictorului Iosif Iser); Samuel Mutzner cu doua minunate panze cu teme total diferite (un buchet de flori si o natura statica cu pesti) si doua portrete de Misu Popp, semnate si datate, pictor „primitiv” cu aparții extrem de rare pe piata de arta.

O mentiune aparte merita „Femeie la malul marii” de Gheorghe Petrascu, semnat, datat dreapta jos 1937.

Alaturi de marii maestri interbelici, ii regasim pe maestrii picturii contemporane: Vasile Grigore, Marilena Murariu, Marinela Mantescu si Mircea Roman.

Casa de Licitatii si Galeriile GOLDART, continua astfel traditia inovarii pe care a aplicat-o in permanenta incepand cu anul 1997 de cand exista pe piața de arta, oferind la inceputul toamnei 2011, iubitorilor de arta si colectionarilor, un amplu program care cuprinde evenimente culturale, prezente in spatii conventionale si neconventionale si, nu in ultimul rand, o comunicare interactiva, adaptata cerintelor moderne, care ofera informatii ample, documentate, transparente si corecte si care creaza un coridor profesional deschis tuturor celor interesati de arta si creatie artistica.

Printre noutați se numara o noua prezentare a site-ului www.goldart.ro, conceput ca un portal cu informatii din domeniul artelor vizuale, cu accent pe activitatile derulate de galeriile Goldart si de artistii familiei Ghildus – Alexandru si Mihnea -, introducerea licitatiilor online, alaturi de licitatiile publice cu strigare, care vor continua ca si pana acum, intr-un ritm de 1- 2 licitatii pe luna.

Casa Goldart este prima casa de licitatii din Romania care adopta acest sistem. Lucrarile din licitatia online vor fi expuse in galeriile Goldart, nu numai pe Internet, colecționarul avand posibilitatea sa le cerceteze cu atenție inainte de a le licita.

Mai multe detalii despre licitatie pe www.goldart.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.