Ati crede ca cea mai folosita si utila limba straina este engleza? Cifrele contrazic total prima impresie. Una dintre cele mai utile limbi in mediul de afaceri este dialectul chinezesc mandarin, vorbit de 845 milioane de oameni din China.

Un studiu publicat de Bloomberg.com a fost alcatuit tinandu-se cont de numarul de vorbitori, de numarul de tari unde limba respectiva este oficiala, populatia lor, puterea financiara, educatia si rata de alfabetizare..

A doua cea mai utila limba in afaceri este franceza.

Romantica limba se potriveste perfect in mediul de business. Oficial, este vorbita in 27 de state si aproximativ 68 milioane de nativi. Clasamentul este completat de limba araba, vorbita de 221 milioane de persoane, care este si limba oficiala in 23 de tari.

In top este mentionata si spaniola, limba oficiala in 20 de tari si vorbita de 329 milioane de oameni, ce ocupa pozitia a patra. Urmeaza rusa, portugheza, japoneza, germana, italiana, coreeana si limba turca.

"Vorbitul limbii in care se fac afacerile ofera un avantaj urias pentru oricine vrea sa faca business intr-o tara in care nu se vorbeste engleza. Iti da flexibilitate si cunoastere, lucruri care te ajuta in negocieri”, a declarat Leigh Hafrey, profesor de comunicare si etica la Universitatea din Massachusetts.

Astfel, vorbitorii de mandarina vor avea un avantaj considerabil in tari ca si China, Taiwan sau statul-oras Singapore.

"Dar, asa cum dolarul a ramas moneda de conversie preferata, engleza va ramane si in continuare cea mai vorbita limba straina in mediul de afaceri", a mai declarat profesorul Hafrey.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.