In ultimii ani rata pirateriei software in Romania a scazut continuu, insa aceasta inca se mentine la un nivel ridicat, de 64% comparativ cu media UE de 35%. Vedeti in articolul urmator ce sanctiuni riscati daca utilizati sau distribuiti software piratat.

In cazul in care utilizati software fara licenta, pedeapsa maxima este de patru ani de inchisoare, iar daca distribuiti astfel de programe puteti face pana la 15 ani de inchisoare, insa pedeapsa obisnuita este de la 3 la 12 ani, scrie Wall-Street.ro.

Cea mai mare pedeapsa data vreodata a fost in 2009 cand judecatorii au hotarat ca administratorul unei companii sa faca sase ani si sapte luni de inchisoare pentru distributia de soft pirat.

Pe de alta parte, cea mai mare amenda penala data pana acum unei persoane juridice a fost de 20.000 de lei in 2010, iar cea mai mare amenda penala data vreodata unui utilizator a fost de 5.000 de lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.