Sondajul anual Consumer Reports privind fiabilitatea automobilelor, de referinta in Statele Unite, incearca sa contrazica ideea ca masinile japoneze sunt mai bune decat cele americane, probabil influentat de situatia actuala a marilor producatori americani care se simt amenintati de invazia asiatica. Realizatorii sondajului sustin ca masinile japoneze nu ami sunt ce-au fost odinioara (in sensul ca a crescut numarul de defecte) insa cifrele vorbesc de la sine si japonezii raman in top.

Pretul mare platit pentru o masina nu inseamna neaparat calitate. Pe lista celor mai putin fiabile masini intra nume mari, precum Audi A8, BMW 7 si Mercedes-Benz S-Class, masini de lux europene.

Pentru al doilea an consecutiv nici o marca europeana nu a reusit sa ocupe un loc in topul celor mai fiabile automobile.

Numai 3% dintre proprietarii de Toyota Prius au raportat defecte la masinile lor, in timp ce 67% dintre Infiniti-urile QX56 (masini mai scumpe) au "vizitat" macar o data service-ul, cu probleme.

Desi diferenta de calitate la masinile nou-noute nu mai este la fel de evidenta intre masinile americane si japoneze (asa sustine Consumer Reports), situatia se schimba dramatic atunci cand este vorba despre masini invechite: dupa 5 ani, o masina americana are de doua ori mai multe probleme tehnice decat una japoneza.

Hyundai nu se poata lauda cu o fiabilitate prea buna, SUV-ul Tucson obtinand un punctaj slab de fiabilitate iar Santa Fe si Elantra s-au situat in media de fiabilitate.

Rezultatele au fost centralizate de la un milion de automobile, cu ani de fabricatie cuprinsi intre 1998-2005.

Cu toate acestea, nu poate fi contestat ca japonezii raman pe primul loc la fiabilitate: din 30 de automobile, considerate cele mai fiabile, 28 sunt japoneze.

Cele mai fiabile automobile:

Clasa COMPACTA

Honda Civic
Toyota Prius
Honda Civic Hybrid
Toyota Corolla
Subaru Impreza

Clasa SPORT

Honda S2000
Mazda MX-5
Lexus SC 430
Chevrolet Monte Carlo

Clasa BERLINA

Lexus GS 300
Infiniti M35/M45
Lexus IS 300
Honda Accord Hybrid
Toyota Camry
Honda Accord (four-cylinder)
Lexus LS 430

Clasa MONOVOLUME

Toyota Matrix

Clasa SUV MIC

Toyota RAV4
Honda CR-V
Honda Element
Subaru Forester
Mercury Mariner
Mitsubishi Outlander

Clasa SUV MEDIU

Lexus RX 400h
Toyota Highlander
Toyota 4Runner
Infiniti FX35

Clasa OFF-ROAD

Toyota Land Cruiser
Honda Ridgeline
Toyota Tundra

Sursa: USA TODAY


Despre autor:

Banii Nostri

Sursa: Banii Nostri


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.