Dupa ce ieri, BNR a pastrat cifra dobanzii de politica monetara la 6,25%, azi vine randul Bancii Central Europeane si a Bancii Angliei de a mentine nivelul dobanzii cheie.
  • Banca Centrala Europeana (BCE) a mentinut dobanda de politica monetara la 1,5%, conform cu asteptarile analistilor, dupa ce a majorat rata cheie in iulie pentru a doua oara in acest an.

Reactia euro si a obligatiunilor germane la anuntul BCE a fost limitata.

  • Banca Angliei a mentinut dobanda de politica monetara la nivelul minim record de 0,5% si si-a pastrat optiunea de a suplimenta un program de masuri neconventionale de sprijinire a economiei, in cazul in care situatia acesteia se va deteriora in continuare.

Dobanda Bancii Angliei se afla la nivelul de 0,5% de peste doi ani, cea mai lunga perioada de stagnare de dupa Al Doilea Razboi Mondial, iar pietele financiare nu se asteapta la o majorare pana in a doua jumatate a anului urmator.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.