Criza economica prin care trece Romania si masurile de austeritate adoptate de catre Guvern au redus substantial salariile atat din mediul de stat, cat si din cel privat.

Totusi, exista angajati din aparatul de stat care nu au resimtit criza deloc.

Romania Libera a realizat un top al celor mai bine platiti angajati, acestia fiind membrii din conducerea societatilor financiar-bancare, de asigurari sau de la Fondul Proprietatea.

Astfel, cel mai bine platit angajat la Stat din 2010 a fost Ionut Mircea Costea (foto in prim plan), presedintele director general al EximBank.

Venitul lunar al acestuia? 36.631 de euro din functia detinuta la EximBank, cea de membru al Comitetului Interministerial de Finantari, Garantii si Asigurari al Eximbant si din postul de presedinte al Companiei de Asigurari si Reasigurari Exim Romania.

Ionut Costea ocupa functia de presedinte al Eximbank din luna martie 2009. Anterior a fost presedinte Emporiki Bank si Raiffeisen Banca pentru Locuinte, iar inainte de anul 2000 a detinut functia de director adjunct la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si secretar general adjunct la Ministerul Finantelor publice, potrivit descrierii de pe pagina de Internet a EximBank.

Pe urmatoarele 2 pozitii se afla tot angajati ai EximBank, respectiv Luminita Manolache si Paul Ichim, vicepresedinti ai institutiei bancare. Veniturile lunare ale acestora au fost de 21.472 euro (Manolache) si 20.034 euro (Ichim).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.