Cel mai popular motor de cautare de pe Internet, Google, cauta un manager care sa conduca afacerile companiei din Romania si Bulgaria, care sa creasca incasarile in regiune si sa mentina relatia cu marii clienti de nivel international.

Oferta a fost anuntata in urma cu doua zile pe site-ul companiei, iar un anunt similar a fost postat pe site-ul de recrutare online www.ejobs.ro Acesta este valabil pana la 10 noiembrie 2005, conform datelor publicate pe site-ul romanesc. Nu exista nici un indiciu despre pachetul salarial oferit de Google si nici despre metodele prin care vor fi intervievati candidatii selectati.

Practic, Google vrea un om cu experienta de 5-10 ani in industria media, tehnologia informatiei, intr-o afacere cu rata mare de crestere sau eventual intr-o afacere proprie, care sa fii ocupat pozitii de top management: vanzari, marketing, general management).

Personajul cautat trebuie sa demonstreze ca a obtinut in acel domeniu rezultate spectaculoase la nivel trimestrial in ultimul timp, ca are talent in rezolvarea celor mai diverse probleme si ca are simtul afacerilor in sange. De asemenea, nu trebuie sa fie un manager atehnic, ci trebuie sa demonstreze ca este bine pregatit pentru discutiile cu inginerii Google.

Un MBA ar aduce un punct in plus candidatului, dar nu este obligatoriu, la fel ca si urmarea unei facultati de calculatoare sau alte specializari tehnice. Evident, candidatul trebuie sa aiba experienta in domeniul software, Internet, media, tehnologii noi lansate de firmele start-up.

"Experienta in aceste domenii si intelegerea peisajului de business din Romania si Bulgaria constituie un avantaj", se spune pe pagina Google (http://www.google.com/jobs/ international.html#romania).

La fel de avantajos ar fi ca potentialul candidat sa aiba relatii foarte bune in industria media si in industria IT&C din aceste tari. "Trebuie sa aiba un instinct pentru activitatile care genereaza profit", spun oficialii Google.

Limba romana este obligatorie, ca si engleza, iar cei care vorbesc fluent bulgara primesc un punct in plus. Nu numai vorbit/citit/scris, ci este de dorit ca viitorul manager sa aiba capacitatea de a sustine prezentari interactive in aceste limbi.

Viitorul manager al Google va avea biroul stabil in Romania, dar va calatori atat in Bulgaria, cat si la sediile companiei din Europa si SUA. El va fi responsabil cu actiunile necesare pentru "cresterea afacerilor companiei". Trebuie sa dezvolte strategiile companiei la nivel regional, sa le promoveze si sa le puna in aplicare. De asemenea, va trebui sa analizeze evolutiile din piata, sa sintetizeze informatiile si sa propuna solutii pentru fiecare problema. Evident, eforturile principale se vor concentra spre cresterea incasarilor companiei realizate din publicitatea pe Internet, mai ales prin edcuarea de noi clienti in randul companiilor locale si regionale.

Popularizarea brandului Google va trebui sa fie una dintre prioritati, iar mangerul va colabora cu product-managerii Google pentru a lansa la nivel regional diverse produse ale companiei. Orice descoperire interesanta in industrie trebuie imediat comunicata managementului superior.

Cel mai popular motor de cautare online a anuntat luna aceasta, tot printr-un anunt postat online, ca recruteaza specialisti IT din Romania. In paginile BestJobs.ro, serviciu detinut de Neogen, a aparut pe 4 octombrie un anunt postat chiar din Statele Unite, din San Francisco, California, prin care sunt invitati la interviu specialistii IT interesati sa lucreze la centrul de cercetari Google de la ZŸrich.

Cei care doresc sa aplice la aceasta oferta o gasesc in continuare pe site-ul companiei Neogen (http://bestjobs.neogen.ro/locuri-de-munca-google-software-engineer-zurich/98179).

Candidatii trebuie sa aiba cel putin o diploma de studii universitare in domeniu, experienta larga in domeniu si abilitati de programare, cunostinte stabile de operare UNIX/Linux sau Windows, sa cunoasca limba engleza si sa fie "entuziasmati de rezolvarea unor probleme interesante".

La fel ca si in cazul managerului Google, nu sunt oferite detalii privind oferta salariala sau celelalte beneficii ale viitorului angajat in afara de oportunitatea de a lucra pentru un lider al Internetului si una din cele mai dorite companii din lume in acest moment.


Despre autor:

Ziarul Financiar

Sursa: Ziarul Financiar


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.