Autoritatile romane si misiunea FMI au convenit asupra masurilor care vor fi intreprinse in perioada urmatoare, iar rezultatele evaluarii acordului de tip preventiv vor fi prezentate duminica dupa-amiaza presedintelui Traian Basescu, au declarat pentru Mediafax surse guvernamentale.

"Au fost stabilite actiunile si indicatorii care vor fi urmariti. Au mai ramas de discutat doar cateva detalii de ordin tehnic", au afirmat sursele, citate de wall-street.ro

Premierul Emil Boc s-a intalnit sambata, la Palatul Victoria, cu membrii delegatiei Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale.


Seful delegatiei FMI, Jeffrey Franks, ca Romania va continua sa inregistreze in acest an crestere economica si chiar sa accelereze anul viitor ritmul de crestere, dar numai prin continuarea "satisfacatoare" a reformelor, imbunatatirea absorbtiei fondurilor UE si planuri de investitii solide.

Premierul Emil Boc se intalneste duminica, la ora 12.00, cu reprezentantii Bancii Mondiale.


Potrivit surselor, Romania a indeplinit toate tintele cantitative stabilite pentru primul semestru al acestui an si nu va cere nicio derogare in board-ul FMI.

Totodata, autoritatile romane si misiunea FMI au convenit asupra scrisorii suplimentare de intentie la acord, care include noile tinte si masurile care vor fi intreprinse in perioada urmatoare.

Rezultatele evaluarii acordului de tip preventiv vor fi prezentate duminica dupa-amiaza de presedinte Traian Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.