"Momentul exact al aderarii la Uniunea Europeana, indiferent ca este vorba despre 1 ianuarie 2007 sau 1 ianuarie 2008 este mai putin important pentru Romania. Mai important va fi rolul pe care aceasta tara il va juca in UE", a declarat ieri seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania, Jonathan Scheele la deschiderea Forumului International de Investitii.

El a explicat ca trebuie inteleasa semnificatia exacta a aderarii. In aceste conditii, aderarea ar trebui perceputa mai mult ca o finalizare a procesului de tranzitie inceput in anul 1990 si transformare a Romaniei intr-un stat european modern care poate face fata competitiei de pe piata comunitatii. "Romania nu ar trebui sa fie interesata doar sa devina membru al UE, ci sa joace un rol real in Uniune", a mai spus Scheele.

El a atras atentia ca raportul de monitorizare al Comisiei Europene nu este important doar pentru autoritati, ci si pentru investitori, pentru comunitatea de afaceri in general, deoarece ofera informatii importante menite sa sprijine oamenii de afaceri sa se pregateasca pentru a face fata concurentei ce va urma. "Cei care vor fi pregatiti vor supravietui. Restul vor fi eliminati de pe piata", a conchis Jonathan Scheele.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.