Spuneti adio numelor Picasa si Blogger: Google intentioneaza rebranduirea marcilor non-Google si transformarea lor in produse Google

Potrivit Mashable, aceasta decizie face parte din strategia mai ampla de a unifica toate brandurile sub Google+, reteaua sociala creata pentru a concura Facebook. Desi procesul de rebranduire ar putea supara mai multi cliienti, ofera companiei Google posibilitatea de a integra ambele servicii in Google+.

Blogger
si Picasa nu vor disparea, desigur, pentru ca sunt doua dintre cele mai populare produse ale Google. In schimb, Google intentioneaza sa redenumeasca Picasa in Google Photos si Blogger in Google Blogs.

Este posibil ca si alte branduri Google sa fie afectate, in mod cert insa YouTube nu va fi rebranduit. Google a inchis Google Video in luna mai.

Poate va intrebati care este istoria acestor doua platforme. Picasa si Blogger sunt achizitii, nu creatii ale Google. Picasa a fost cumparat in 2004, iar Blogger, al carui cofondator a fost Evan Williams, de la Twitter, a fost achizitionat in 2003. Blogger este unul dintre top 10 site-uri cele mai vizitate din lume.

Tranzitia de la Picasa si Blogger la Google Photos si Google Blogs va avea loc „intr-o luna, o luna si jumatate”, au declarat sursele citate de Mashable. Perioada se aliniaza cu termenul probabil de lansare a serviciului Google+, care momentan este in teste si este folosit de un numar limitat de utilizatori.

  • Aceasta strategie de unificare a brandurilor este cea mai mare din istoria companiei Google – nu a redenumit pana acum un serviciu atat de mare precum Blogger.

Google+ se potriveste perfect cu Blogger si Picasa – ambele sunt produse social media, care se imbunatatesc pe masura ce tot mai multi utilizatori le folosesc. Este important de notat faptul ca Google+ foloseste deja tehnologia Picasa pentru componenta foto.

Oficialii Google au refuzat sa comenteze informatiile publicate de Mashable.

Citeste si:
Cum integrezi tehnologia 4.0 ca să-ți crești afacerea online
Cum integrezi tehnologia 4.0...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.