O noua amenintare la stabilitatea economica a zonei euro s-a ivit dupa recentele masuri de austeritate adoptate de Grecia, relateaza Bloomberg.
Desi nu este o problema atat de evidenta precum situatia din Grecia, starea Italiei este la fel de grava.

Sistemul fiscal deficitar este motivul principal petru care tara ar putea intra in colaps. Un motiv de ingrijorare il au si bancile americane care au investit aproximativ 35 miliarde dolari in imprumuturi catre Italia si in instrumente financiare derivate expuse la risc.

  • Cresterea datoriei

Previziunile FMI arata ca datoria externa a Italiei va ajunge la 120% din PIB in acest an , urmand o scadere usoara pana la 118% pana in anul 2016. [Grecia, "fiul risipitor" al Europei: Adevaratele cauze ale crizei financiare]

Randamentul titlurilor de stat italiene a scazut cu 4,9 puncte procentuale, cota obligatiunilor detinute de Germania crescand cu 2 puncte procentuale( in schimb, cota de titluri de stat ale Greciei detinute de Germania este de 13 puncte procentuale). O crestere a ratelor dobanzii ar degrada previziunile asupra datoriei Italiei.


Citeste mai multe despre datoria Italiei pe Wall-Street.ro.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.