Intr-o fabrica de textile din judetul Hunedoara, 50 de romance cos haine pentru marile branduri internationale: Cavalli, Armani sau Galliano.

Unitatea, construita pe ruinele unei vechi CAP de vite, functioneaza din 1999, dar colaborarea cu nume mari ale modei internationale a inceput de aproximativ patru ani.

„ Initial, am lucrat prin intermediari. Ulterior, capacitatea fabricii a crescut, ne-am modernizat si am reusit sa intram in relatie directa cu ei”
, a declarat pentru money.ro Daniela Bucur, directorul executiv al New Fashion Group, compania care detine fabrica din judetul Hunedoara.

La Beriu, se fac in jur de 200-300 de haine Cavalli pe an, vestimentatie pentru femei si barbati din piele si blana. Fabrica confectioneaza imbracaminte pentru 4-5 branduri, toata materia prima fiind pusa la dispozitie de catre italieni.

  • Made in Romania versus Made in China?

Nu se poate vorbi insa de o concurenta intre producatoriii autohtoni si cei chinezi, in conditiile in care forta de munca este mult mai ieftina iar chinezii dispun de o varietate mai mare a materiei prime. In schimb, pentru marile branduri internationale si mai ales pentru cumparatorii acestora, "made in Romania" a inceput sa sune mult mai "de calitate".

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.