V-ati intrebat vreodata cat castiga cei care va conduc localitatea in care locuiti? Ce salariu primesc primarii pe care i-ati votat pentru a va gospodari orasul? Isi merita ei acesti bani?

  • Cum se stabileste salariul unui primar?

Dincolo de averile, de proprietatile si bunurile pe care le detin, trebuie sa vedem si cat valoreaza munca lor pentru comunitatile pe care le conduc. Pe scurt, cu ce leafa sunt platiti pentru aceasta functie cei mai importanti primari din Romania.

La o prima vedere, ne-am astepta ca salariul lor sa depinda de factori vizibili, precum populatia sau suprafata oraselor. Nimic din toate acestea!

E un mister total faptul cum un primar dintr-un oras mai mic poate sa aiba un salariu mai mare comparativ cu un primar dintr-un municipiu mai extins, mai cuprinzator, cu populatie mai numeroasa.

  • Cele mai mari/cele mai mici salarii

Dar sa trecem peste aceste enigme care nu vor fi vreodata elucidate. Cine credeti ca are cel mai mare salariu? Care primar? Sorin Oprescu, primarul Capitalei? In nici un caz! Oprescu e de abia pe locul sase! Prima pozitie, primarul cu cel mai ridicat salariu, este Gheorghe Nicihita, edilul Iasiului. El incaseaza 8.422 de lei pe luna.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.