Romania ocupa penultima pozitie in Uniunea Europeana in ceea ce priveste salariul minim.

Econtext.ro a realizat un clasament privind valoarea salariului minim din statele blocului comunitar, datele fiind obtinute de la institutele de statistica din fiecare tara.

Prima pozitie, cu cel mai ridicat salariu minim, este ocupat de Luxemburg, unde autoritatile au stabilit o leafa minima de 1.758 de euro. La polul opus, pe ultima pozitie, sunt bulgarii, care au o retributie minima stabilita la 123 de euro.

Salariul minim din Romania este cu 40 de euro mai ridicat decat in Bulgaria, respectiv, 163 de euro. Cele doua state, Romania si Bulgaria, sunt singurele din UE unde salariul minim este sub pragul de 200 de euro.

Mai trebuie spus ca Austria, Cipru, Danemarca, Germania, Finlanda, Italia si Suedia nu stabilesc un salariu minim pe toata economia. Pentru Austria, Cipru si Italia am introdus salariul minim din anumite sectoare ale economiei.

Iata clasamentul statelor europene in functie de valoarea salariului minim:

Citeste si alte analize pe Econtext.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.