Continuarea atragerii de investitii in sectorul energetic este prioritara pentru anul 2005, a declarat, ieri, Dan Ioan Popescu, fostul ministru al Economiei si Comertului.
"Este foarte important ca investitiile in sectorul energetic sa continue in anul 2005. In plus, cred ca trebuie continuata privatizarea in forta a complexelor energetice, precum si investitiile in hidroenergie si dialogul social. Sper ca privatizarile care vor urma sa fie la fel de transparente ca si pana in prezent", a declarat Popescu, aflat la ultima intalnire cu ziaristii.
Ministrul a refuzat sa comenteze o eventuala scumpire a benzinei, pasand acest subiect noului ministru, Codrut Seres.
"La aceasta intrebare trebuie sa raspunda noul ministru, pe mine ma puteti intreba orice doriti in calitate de parlamentar", a precizat Dan Ioan Popescu.

Intrebat ce isi reproseaza dupa mandatul de ministru al Industriei, respectiv Economiei si Comertului, Popescu a afirmat ca ar fi trebuit sa fie mai ferm in privinta restructurarilor unor intreprinderi.
"Poate nu am fost suficient de ferm in ceea ce priveste anumite procese de restructurare. Imi reprosez si faptul ca nu am fost de acord cu anumite politici financiare, pe care nu le-am sustinut la vremea respectiva", a declarat fostul ministru.
Popescu a precizat, de asemenea, ca in cazul majoritatii autoritatilor care fac parte din structura Ministerului Economiei si Comertului, alegerea noii conduceri a fost realizata pe criterii strict profesionale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.