Mark Zuckenberg, fondatorul Facebook, a negat acuzatiile potrivit carora ar incerca sa le permita copiilor mai mici de 13 ani sa intre in reteaua sociala online, in timp ce Nicolas Sarkozy afirma ca libertatea pe internet va conduce la anarhie.

Reteaua sociala online, care are peste jumatate de miliard de utilizatori activi are o politica, valabila in toata lumea, care nu le permite copiilor sub o anumita varsta sa-si creeze cont pe Facebook. Aceasta varsta variaza, insa de obicei este de 13 ani, scrie Daily Mail.

Cand a fost intrebat de acesta problema la Summitul G8 care a avut loc la Paris miercuri, Zuckenberg a spus: "Nu incercam sa modificam regula prin care persoanele sub 13 ani isi pot crea cont".

Ziaristii l-au atacat pe milionar dupa ce acesta a declarat ca un grup de copii au folosit site-ul pentru o conferinta de educatie saptamana trecuta, lucru pe care Zuckenberg la calificat ca luat din contextul in care era.

Acesta a spus ca complexitatea protejarii copiilor in lumea virtuala nu este o prioritate pentru companie. "Aceasta problema nu se afla pe lista noastra de prioritati. (...) Poate candva in viitor, cred ca are sens sa cercetam aceasta problema, insa nu lucram la ea chiar acum", a declarat fondatorul Facebook.

Intre timp, Nicolas Sarkozy a declarat ca lipsa de reglementari din domeniul online risca sa arunce lumea in anarhie. Intr-un atac puternic asupra libertatilor online, presedintele francez a declarat ca guvernele trebuie sa fie incluse in procesul de reglementare al lumii virtuale.

"Acum ca internetul face parte din viata majoritatii oamenilor, ar fi contradictoriu sa excludem guvernele din acest forum imens. (...) Nimeni nu poate sau nu ar trebui sa uite ca aceste entitati (n.r. guvernele) sunt singuri reprezentanti legitimi a vointei oamenilor in democratie. A uita acest lucru inseamna a luat in calcula riscul unui haos democratic si implicit, a anarhiei", a declarat Sarkozy.

Citeste si: Planul "de bataie" al summitului G8


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.