Tribunalul Bucuresti a decis, in data de 3 mai, intrarea in faliment a SC Catavencu SA, revista umoristica urmand sa fie scoasa la licitatie.

Potrivit deciziei de marti a Tribunalului Capitalei, societatea va fi dizolvata si are urmatoarele obligatii: "sa predea gestiunea averii catre lichidatorul desemnat, in termen de zece zile de la notificarea deschiderii procedurii; sa depuna la dosarul cauzei, in termen de zece zile de la intrarea in faliment, actele si informatiile prevazute de art. 28 alin.1 din Legea 85/2006, cu exceptia celor prevazute de lit.e) si i) ale art.28 alin.1", informeaza evz.ro .

Totodata, Tribunalul a dispus intocmirea de catre administratorul judiciar si predarea catre lichidator, in termen de maximum zece zile de la intrarea in faliment, a unei liste cuprinzand numele si adresele creditorilor si toate creantele acestora la data intrarii in faliment, cu indicarea celor nascute dupa deschiderea procedurii.

Doru Buscu: “In faliment, nicio companie nu isi inchide activitatea”

Dupa anuntul pronuntarii falimentului companiei Catavencu SA, au aparut intrebari despre legalitatea aparitiei, in continuare, pe piata, a “Academiei Catavencu”.

Doru Buscu, directorul editorial al publicatiei, a declarat pentru Reporter Virtual, ca totul se incadreaza in litera legii, falimentul fiind decis de tribunal.

“Falimentul este o procedura, decizia a fost a tribunalului, exista un administrator, numit de un judecator, nu facem lucrurile cu de la noi putere, noi facem ziarul, asta ne e treaba.

Nicio companie nu isi inchide activitatea, exista contracte in derulare, falimentul dureaza, in cazul nostru am inteles ca poate dura pana in luna septembrie”, a spus Buscu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.