Companiile ar putea relua angajarile, odata cu iesirea din recesiune, insa nu vor cauta aceiasi oameni ca inainte de criza. Afla ce joburi vor fi cele mai cautate dupa iesirea din recesiune.

Criza economica i-a determinat pe angajatori sa recruteze oameni tot mai specializati, comparativ cu perioada dinainte de 2008, cand profilurile cautate erau mai generale.

"Fata de 2008 se cer mai mult abilitati si cunostinte pe tehnologiile de programare web versus desktop. Un exemplu relevant este ca presa a trecut tot mai mult pe online si este nevoie de dezvoltatori de site-uri. Alte profiluri care deja se cauta mai mult sunt cele orientate pe business intelligence, de exemplu consultanti, programatori, sefi de proiect", explica managerul.

In turism, cele mai cautate joburi vor fi cele de ghid de turism, agent de ticketing (vanzare bilete de avion), specialisti in IT (mentenanta si upgradare sisteme online) precum si angajat la departamentul de evenimente sau sales in cadrul industriei hoteliere sau sefi de sala, ospatari in cazul restauratiei, este de parere Traian Badulescu, consultant in turism.

Citeste integral pe wall-street.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.