CE afirma ca nu exista o legatura oficiala intre relatia cu Fondul si aderare

Delegatia Comisiei Europene in Romania a precizat, ieri, pentru Mediafax, ca "nu exista si nu poate exista o legatura oficiala intre acordurile Romaniei cu FMI si aderarea tarii la Uniunea Europeana". "Cu toate acestea, un cadru macroeconomic stabil este un indicator oficial al gradului de pregatire a tarii pentru calitatea de membru UE, iar stadiul acordurilor Romaniei cu FMI poate oferi informatii importante in legatura cu acest lucru", remarca Delegatia CE.

Ministerul Finantelor a prezentat expertilor Fondului Monetar International (FMI) proiectul de buget pentru anul viitor, iar acestia urmeaza sa analizeze atat veniturile, cat si cheltuielile programate pentru 2006, a anuntat, ieri, pentru Mediafax, ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu. El a adaugat ca, dupa analiza, vor incepe negocierile, acest lucru fiind cel mai probabil sa se intample saptamana viitoare. Vladescu a precizat ca misiunea expertilor FMI la Bucuresti dureaza doua saptamani.

Expertii Fondului Monetar International (FMI) se afla in aceste zile la Bucuresti pentru ultimele negiocieri in vederea continuarii acordului incheiat in vara anului trecut. Misiunea este programata sa se incheie in urmatoarele doua saptamani, iar de rezultatul discutiilor depinde continuarea acordului pana la jumatatea anului viitor sau abandonarea intelegerii. Ministrul Finantelor Sebastian Vladescu a declarat, recent, ca acordul va fi inchis automat daca nu se ajunge la o intelegere in cadrul acestor negocieri. La inceputul lunii octombrie, Vladescu afirma ca programul cu FMI va continua pana la mijlocul anului viitor, cand Romania va iesi din aceasta forma de colaborare si relatia va continua prin consultari anuale.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.