De cateva luni, zeci de mii de romani asteapta in fiecare saptamana un nou episod "cu roboti". Despre ei se vorbeste la serviciu, pe mediile sociale, la intalnirile cu prietenii, unde nu e exclus ca cineva sa-ti tranteasca o replica din filosofia de viata a lui Mo: "Eu nu beau ca-s suparat, eu beau ca-s altii fericiti".

Mo, un robot burtos si ruginit de la prea mult alcool, si FOCA, prietenul lui intelectual fabricat din aluminiu, s-au nascut in urma cu vreo 3 luni si de atunci au cucerit internetul. Numai luna trecuta, peste un milion de vizitatori unici au vazut episoadele in care cei doi dezbat de la problema tatuajelor la starea prieteniei lor.

Gandul prezinta povestea din spatele creatiei serialului de animatie "RObotzi", care a ajuns acum la episodul al 12-lea si care a atras atentia gigantului Adobe. Compania de software i-a invitat saptamana trecuta pe creatori la o conferinta, la Bucuresti, pentru a povesti cum s-au nascut RObotzii.

    RObotzi.S01.Ep12.Bomba from CreativeMonkeyz on Vimeo.

  • Robotii au devenit un adevarat fenomen social

Robotii care ii amuza acum pe internauti au fost initial construiti cu scop didactic. Patru prieteni care au lansat in urma cu noua luni un site de design, Creative Monkeyz, au vrut sa le arate vizitatorilor ce ar putea realiza cu ajutorul uneltelor digitale prezentate pe pagina web. Asa s-au nascut FOCA SI Mo, iar primul episod in care ei sunt eroi, "Tatuaj", s-a transformat din lectie de design in viral. Echipa, formata din Codin Pop si Cezar Enache, doi absolventi ai Facultatii de Teatru si Film din Cluj - Napoca, Ramona Cordos, studenta la Arte Plastice, si Mihai Banea, absolvent de Comunicare, a fost luata pe nepregatite de succesul productiei lor, scrie MEDIAFAX.

"Nu ne-am asteptat sa devina viral atat de usor si am fost pus in fata faptului implinit", povesteste Codin, caruia episoadele din "RObotzi" ii ocupa acum, ca si prietenilor sai, tot timpul. Replicile pe care le folosesc Mo si FOCA in serial sunt expresii uzuale in cercul de prieteni al creatorilor.

"Noi asa vorbim intre noi. «Mo», de exemplu, este felul in care ne adresam unul altuia de foarte multa vreme. In loc de «ma» spunem «mo». Expresia «sugi o ceapa» o folosim de cand lumea", explica Mihai pentru Gandul.

Chiar daca subiectele sunt "la zi", ei prefera sa nu se lege de politica sau de mondenitati. "Mai avem pastile care bat catre social", spune Codin referitor la gluma din episodul 9 (Gin) cand FOCA isi doreste sa fie invizibil, iar ginul il transforma in pensionar.

Citeste si:
Bucuresti: Ice Comic Con 2014, prima editie Comic Con de iarna
Bucuresti: Ice Comic Con...

Citeste mai multe despre creatorii fenomenului Robotzi pe www.gandul.info


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.