Toyota va rechema circa 1,41 de milioane de autovehicule, cel mai important demers de acest gen din istoria industriei auto japoneze.

Automobilele sunt rechemate din cauza unor defecte la blocurile optice frontale care uneori nu lumineaza corect. Acest defect afecteaza un numar impresionant de 16 modele construite intre mai 2000 si august 2002.

Toyota nu a precizat cat costa rechemarea, insa surse independente din industrie estimeaza o factura de 127 de milioane de dolari.

Cea mai mare parte a automobilelelor se afla in Japonia (1,27 milioane de unitati), iar restul din Australia, Singapore si Tailanda.

Rechemarea a fost anuntata de ministerul Transporturilor din Japonia, care a specificat ca nu s-au inregistrat accidente sau raniti din cauza defectului.

Anteriorul record negativ inregistrat in industria auto japoneza a fost de 1,04 milioane de unitati rechemate de Nissan in 1996.

Sursa: BBC


Despre autor:

Banii Nostri

Sursa: Banii Nostri


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.